Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Postma
Rembrandtplein 32
7944 GG MEPPEL

Openingstijden

Ma: 13.00 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 20.00 uur
Za: 09.00 - 17.00 uur
Zo: Gesloten

Zondag 31 december zijn wij geopend van 12.00 tot 16.00 uur

Postma úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Eendenborst met rode wijnsaus en Château La Croix de Berny Puisseguin St. Emillion

De wijngaarden van de gebroeders Sublett liggen midden tussen de mooiste domaines van Puisseguin, een dorpje dichtbij St. Emilion. Ze liggen op een plateau waarvan de ondergrond voornamelijk uit klei bestaat met daaronder wat kalk. Ook ligt een deel van de wijngaarden op de hellingen met een expositie op het zuiden en westen. Uitermate geschikt voor de Merlot druiven die hier zijn aangeplant. Deze brengen finesse, fruit en kracht.  Na de traditionele vinificatie heeft de wijn nog 18 maanden gerijpt waarvan een deel op oudere eikenhouten vaten.

De wijn heeft een zachte geur van rode kersen en rode bessen, welke ook in de smaak terugkomen en een krachtige doch zachte afdronk waardoor de wijn perfect bij de eendenborst past.

Eendenborstfilet met rodewijnsaus met La Croix de Berny - uw topSlijter

Dit heeft u nodig (2 personen):

Bereiding:

  1. Dep de eendenborstfilet met keukenpapier zodat deze droog wordt. Neem nu een scherp mes en snijd een  ruitpatroon van een ½ cm diep in het vel maar raak het vlees niet. Bestrooi hem nu met zout en peper en wikkel hem in vershoudfolie. Laat de eendenborstfilet nu ca. 1 uur op kamertemperatuur komen.

  2. Breng 150 ml wijn aan de kook op hoog vuur in een koekenpan. Laat het tot de helft inkoken (+/- 5 min.). Voeg de helft van de roomboter en de fond toe en laat dit ongeveer 15 minuten inkoken tot een kwart, breng dan op smaak met peper.

  3. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur zonder boter of vet. Bak de eend 5 minuten op de velkant.

  4. Haal de eend nu uit de pan en doe het braadvet in een kom. Bak de eend dan opnieuw 5 minuten op de velkant zodat deze lekker krokant wordt. Draai de eend nu om en voeg de rest van de roomboter toe en bak weer 5 minuten. De smeltende boter steeds over de eend scheppen. Haal de eendenborstfilet nu uit de pan en dek hem losjes af met aluminiumfolie, laat hem 10 minuten rusten.

  5. Snijd de eend in dunne plakken en doe de rode wijnsaus erover.

(Heerlijk met bijvoorbeeld aardappelgratin en zuurkool)

Schenk een glas van de Château La Croix de Berny-Puisseguin st.Emilion bij in en geniet ervan!

klik hier voor meer inspiratie.

« Terug