Op zoek naar een lekker en makkelijk gerecht tijdens uw vakantie? Maak deze heerlijke mediterrane salade! Zo hoeft u niet te lang in de keuken te staan maar kunt u nog langer genieten van die welverdiende vakantie.
Dit heeft u nodig:
· Fles Sartori Pinot Grigio Rosé
· 500 gr scharrelkipfilet
· 1 teentje knoflook
· 1 komkommer
· 4 tot 6 tomaten
· 1 prei
· 1 rode ui
· 1 zakje rucola
· 1 klein bakje peterselie
· 200 gr feta
· Provençaalse kruiden (gedroogd)
· Paprikapoeder
· Peper/zout
· Olijfolie
· Witte wijnazijn
· Stokbrood
· Saladeschaal
· Optioneel olijven
Voorbereiding
1. Pak een diep bord en doe hier 2.5 tl paprikapoeder, 2.5 tl Provençaalse kruiden, 1 teentje knoflook, snufje
peper/ zout en 2 eetlepels olijfolie in en meng dit door elkaar.
2. Snijd de scharrelkipfilet in reepjes of blokjes en roer dit door het hierboven genoemde mengsel en laat vervolgens circa 15 minuten marineren.
3. Klop in een saladeschaal 4 eetlepels olijfolie en een snufje peper tot een dressing.
4. Snijd de komkommer, tomaten, 10 gr prei, ui, peterselie en feta in kleine stukjes en voeg dit samen met de rucola door de dressing in de saladeschaal.
5. Bak de kip in een hete pan in circa 5-6 minuten rondom bruin en gaar. Schep de kip wel steeds om.
6. Snijd ondertussen het stokbrood en voeg er eventueel een smeersel aan toe.
Pak een bord, schep lekker op en schenk een glas Sartori Pinot Grigio Rosé in en geniet!